top of page

CRYPTOFEMALE VE LEDGER’DAN KADIN İSTİHDAMINI ARTIRMAK İÇİN İŞ BİRLİĞİ

Güncelleme tarihi: 31 Eki 2023




CRYPTOFEMALE VE LEDGER STRATEJİK

İŞ BİRLİĞİNE GİTTİKLERİNİ DUYURDU


Bilişim, yazılım ve mühendislik sektörlerinde öne çıkan CryptoFemale, kripto varlıkları çevrim dışı saklayan ve yüksek bir güvenlik katmanı sunan donanım cüzdanları arasında önde gelen güvenli erişim noktası Ledger ile iş birliğine gidiyor. CryptoFemale ve Ledger partnerliğiyle beraber, kadınların teknoloji konusunda önünü açmak, ekonomiye daha çok katkı sağlamak, yapılacak eğitimler ve seminerler sayesinde blockchain ekosisteminde etkin olmaları amaçlanıyor.


Blockchain ekosistemindeki istihdam eşitliğinin sağlanması ve kadınların bu alana katılımlarını artırmak için kripto dünyasında önemli bir gelişme yaşandı. Bilişim, yazılım ve mühendislik sektörlerinde öne çıkan CryptoFemale, kripto varlıkları çevrim dışı saklayan ve yüksek bir güvenlik katmanı sunan donanım cüzdanları arasında önde gelen güvenli erişim noktası Ledger ile partnerlik kurduklarını duyurdu. Ledger ve CryptoFemale partnerliğiyle beraber, kadınların teknoloji alanında önünü açmak, ekonomiye daha çok katkı sağlamak ve yapılacak eğitimlerle seminerler sayesinde blockchain ekosisteminde etkin olmaları için bir çalışma başlatılıyor. Bu çalışmalar sayesinde sürdürülebilir projeler geliştirmek için CryptoFemale’in dünyanın en iyi donanım cüzdan markası Ledger ile global bir etki yaratması bekleniyor.


Uluslararası çalışma raporlarına göre, blockchain sektöründeki ön yargılar ve fırsat eşitsizliği gibi nedenlerden ötürü kadınlar, çalışma hayatında erkeklere göre daha az istihdam ediliyor. Kadınları sektörde daha görünür kılmak ve blockchain ekosistemindeki eşit istihdam hedeflerini gerçekleştirmek için kurulan bu ortaklığın kadınların görünürlüğüne katkı sağlaması bekleniyor. İş birliğine dair açıklamalarda bulunan CryptoFemale yetkilisi Sima Baktaş, “Kadınlar blockchain sektöründe erkeklerden çok daha az istihdam ediliyorlar. Bu nedenle Web3 teknolojisinde de benzer durum olması bizim yenilikçi yöntemler ve yaklaşımlar geliştirmemiz için daha fazla güçlenmemiz gerektiğini gösteriyor. Kripto kadın toplulukları ve kripto varlık ekosisteminde bulunan markaların yaptıkları iş birlikleri sayesinde teknoloji alanında kadınların daha hızlı entegre olmasının önü açılacak” açıklamasında bulunuyor.



Tüm dünyada ve ülkemizde öne çıkan cinsiyete dayalı fırsat eşitliği ve istihdam konuları özellikle bilişim, yazılım ve mühendislik sektörlerinde yetersiz kalmaktadır. Nitelikli insan kaynağının rolü elzemken, Blockchain teknolojisi yeni boyutlara doğru ilerliyor. “CryptoFemale” 2019 yılında Sima Baktaş, Aybike Özer, Hilal Baktaş tarafından kurulmuş bir topluluk olarak hızla gelişen bu alanda sektörel fırsat eşitliğini sağlamak için çalışmalar yürütmektedir. Türkiye başta olmak üzere küresel ölçekte kadınların daha fazla görünür olması için blockchain ve kripto para dünyasına katılması ve bu teknoloji ile bilişim sektörüne katılması için kuruldu.


2022 yılının son çeyreğinde CryptoFemale-Türkiye I CryptoFemale California I CryptoFemale I Hindistan kuruldu ve global çapta çalışmalar için hazırlıklar yapılıyor.


  • Kadınların teknoloji okuryazarlık düzeyinin artırılması

  • İlgili kuruluşlarla iş birliği yapmak ve toplumsal cinsiyet eşitliğine katkıda bulunmak

  • Farklı sektörlerde faaliyet gösteren kadın ve erkekleri bir araya getirecek eğitim, çalıştay, seminer ve benzeri interaktif organizasyonlar yapmak

  • Kadınların blockchain ve kripto para sektöründe daha fazla bilgi düzeylerini artırmak için eğitim kampları düzenlemek

  • Ulusal ve uluslararası organizasyonlara katılmak ya da ev sahipliği yapmak

  • Blockchain projeleri yazmayı öğretmen ve projeler için destek mekanizması oluşturmak



2014 yılında kurulan Ledger, dijital varlıklar ve web3 için global bir platformdur. Dünyadaki tüm kripto varlıkların %20'sinden fazlası Ledger Nano cihazlarıyla güvenceye alınmaktadır. Genel merkezi Paris ve Vierzon’da olup Londra, New York, Singapur ve Portland’da ofisleri bulunan Ledger, şahısların ve şirketlerin güvenli bir şekilde kripto varlıkları satın almak, saklamak, takas etmek ve yönetmek gibi ihtiyaçlarını karşılamak için halihazırda 180'den fazla ülkede 5 milyondan fazla adet satmış olan Ledger donanım cüzdanları serisi de dâhil olmak üzere, çeşitli ürün ve hizmetler geliştiren, 700'ün üzerinde profesyonelden oluşan bir ekibe sahiptir. Ledger; Nano S Plus ve Nano X türü donanım cüzdanlar ile Ledger Live uygulamasını birleştirerek tüketicilere hem kripto dünyasına kolayca giriş yapabilme hem de dijital varlıkları üzerinde tam kontrol sahibi olma imkânını sunar. Ledger, kullanım kolaylığı sayesinde kullanıcıların dijital varlıklara yatırım yapmaya başlama ve en sonunda ise Academy platformunda yayınladığı ilave eğitimlerin de katkısıyla, güvenli ve stressiz bir ortamda finansal özgürlüğe kavuşma olanağını sunar. Ledger, tüketici ürünlerine ek olarak kurumsal yatırımcılar ve finans alanındaki profesyoneller için bir dijital varlık emaneti ve güvenlik çözümü olan Ledger Enterprise’ı geliştirmiştir.





32 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page