top of page

CryptoFemale ve 2022 Özeti

Selamlar Sevgili Crypto Female Üyeleri & Destekçileri

2023 yılına girmeyi beklediğimiz şu günlerde birlikte 2022 yılı içerisinde gerçekleştirdiklerimizi hatırlamak ve sizlere de hatırlatmak istedik.


Öncelikle 2019 yılından beri aktif olan topluluğumuzda toplumsal cinsiyet eşitliği kapsamında kadınları Blockchain & Kripto varlıklar alanlarında geliştirmeyi, bu sektörde kadın sayısını ve istihdamını artırmayı amaç edindik.

Sizler ile birlikte çok güzel işler başardık! Grubumuzda yaklaşık aktif 300 üyemiz ile gerçekleştirmiş olduğumuz birçok online & fiziksel etkinliklerde birbirimizi daha yakından tanıma fırsatı bulduk.


Online & Fiziksel Kripto Eğitimleri ile 2000’den fazla kadına ücretsiz Blockchain & Kripto eğitimleri düzenledik. Kadınların bu sektördeki networklerini genişletmelerini sağlamak için birçok gönüllü çalışmalar gerçekleştirdik.


Hadi Şimdi 2022'de CF çalışmalarına bakalım...




2022 Yılının ilk haftasında 2 günlük "CryptoCamp" ile rekor sayıda kişiye ulaşarak birbirinden değerli isimlerin ağırlandığı bir eğitim gerçekleştirdik.









Siz kadınsınız bu sektörden anlamazsınız gidin gün yapın diyenlere inat kripto günleri gerçekleştirdik, manşet olduk.



2022 yılı başında gündeme gelen ve piyasa için hiç de olumlu görülmeyen yasa tasarısı için Ankara’da 11 Şubat’ta "Kripto Varlık Yasa Tasarısı Çalıştayı" düzenledik. Ekosistemin önemli isimlerin katıldığı çalıştay sonunda bir rapor hazırladık ve karar vericilere sunduk.

Raporun etkisi ile olumsuz havayı olumluya çevirmeyi başardık.

Ekim'de ise 2. çalıştay için ön hazırlık toplantısı gerçekleştirildi.



Pandeminin etkileri azaldıktan sonra fiziksel etkinliklere başladığımız 2022 senesinin başlarında CryptoFemale kadınlarının birbirleri ve sektördeki diğer kişiler ile iletişimlerinin daha sağlıklı ilerlemesi için CryptoFemale’e özel Cafe bile açtık!

YouPlace isimli kafemizi tam da 8 Mart’ta kadınlara armağan ettik. O günden bugüne kadar YouPlace’te yaklaşık 20’ye yakın etkinlik gerçekleşti ve 2000 kişiden fazla kişiyi birleştirdi.


YouPlace'de Gerçekleşen Bazı Etkinlik Başlıklarımız
  • Ledger Op3n

  • Blockearner Meet

  • Yoorbit Meet

  • Rock’n Verse Meet

  • Bridgr Nft

  • Coinex

  • EarnLine Amazon Dropshipping Eğitimi



Yaptığımız konvansiyonel çalışmalar ile bu sektörde biz de varız misyonumuz ile tanındık. Bu yıl vizyonumuzu genişlettik ve Türkiye’ye sığamadık. Dünya’da biz varız demek için çalışmalar gerçekleştirmemiz gerektiğini düşündük.

Dünya’ya açılıyoruz dedik ve bu kapsamda CryptoFemale California ve CryptoFemale India Kurduk.


Global'de BeInCrypto'nun hazırladığı ve 4 ülkenin kadın temsilcileri ile yapılan görüşmelerde "Türkiye'de Kadınların Sektördeki Yeri" hakkında E-Book çalışmasında yer aldık ve ismimizi dünyaya duyurduk


Bu yıl içerisinde birçok oluşum ile iş birliği içerisine girdik ve partnerlik açıkladık. Global çaplı bu partnerlikler ile daha da genişledik ailemizi büyüttük.






2022 Birbirinden farklı içerikleri ile dolu dolu bir zirve yılı oldu. CF olarak bizler de bu önemli etkinliklerde yer aldık.


Blockchain Ekonomi Summit’te CF ekibi olarak “We Are The Web3- We Are The Future” Başlıklı panelde yer aldık. 55 ülkenin katılımıyla gerçekleşen bu zirvede kadının Web3 alanındaki yeri hakkında konuştuk.



Eurasia Blockchain Summit’te ise CF olarak 3 ayrı panelde Moderatör olarak yer aldık.

Eurasia Blockchain Summit’te

2. Panel- Hilal BAKTAŞ- İzlemek İçin: “Web3.0 Technologies” FireChat

3. Panel- Şilan KÜSİN- İzlemek İçin: “Women Leaders Leading Blockchain and Technology”

Çankaya Üniversitesi Blockchain Klubü ve NFT Horizon iş birliği ile gerçekleştirilen BlockchainFutureZone Etkinliğinde CF olarak konuşmacı olarak yer aldık.

Destek olduğumuz etkinlikler:

ETHIstanbul Tarafından Gerçekleştirilen " After Merge Party"

WideAngle Tarafından Gerçekleştirilen "WideAngle Galası"

Rock’n Verse Tarafından Gerçekleştirilen "Rock'n Verse Exclusive NFT Party"







CF oluşumu olan CoinTalks yayın hayatına başladı. Türkiye’de ve Global’de farklı oluşumlar ve projelerde deneyimlerimizi aktarmak için CF ‘yi ve üyelerini daha fazla görünür olması için bir röportaj serisi başlattık.


Güncel haberler, köşe yazıları, etkinlik medya sponsorlukları ve çok özel isimlerle röportajlar.


Deneyimlerimiz ile başkalarına ilham olduk ve projelerine destek sağladık.

Sizler ile birlikte 2023 yılı içerisinde daha güzel işler yapacağız. Bu vesile ile birlikte hepinizin yeni yılını kutluyor ve CryptoFemale ailesi olarak 2023 yılı içerisinde daha fazla birlikte olmayı diliyoruz.



















66 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page