top of page

CryptoFemale Katkılarıyla BeInCrypto E-Book Yayınlandı

Güncelleme tarihi: 24 Ara 2022


2022’nin son günlerinde BeInCrypto’nun Arjantin, İngiltere, Singapur ve Türkiye’de kadınların sektöre bakış açılarını yansıttığı E-book yayınlandı.


BeInCrypto kadınların öncülüğünde kurulmuş blockchain medya kuruluşudur. Dünyanın farklı ülkelerinde sektörde önemli çalışmalar yapan kadınları ve toplulukları bir araya getirdiği projeleri ile de son zamanlarda adından sıkça söz ettirmektedir. BeInCrypto TR

'den Deniz Nur Köken CryptoFemale üyemiz olarak BeInCrypto Global çalışmalarla ilgili olarak yaptığı araştırmalarda bizimle iletişimi sağlayarak bugünlere kadar gelen bir stratejik ortaklığın ilk tohumunu atarak güzel çalışmaların öncüsü olmuştur.


İlk ortak çalışma ise dört farklı ülkeden sektörün öncü kadınları ile yapılan görüşmeler sonucunda kadınların blockchain sektöründe daha fazla görünür olmaları adına hazırlanan E-Book çalışmasına katkı sunmak oldu.


BeInCrypto ekibi kapsayıcı ve birleştirici güçlü bir kız ordusu gibi adeta. Orduyu güçlendirmek için bizde buradayız.


2022 bitmeden hazırlanan E-Book ve Women in Crypto: Closing The Gender Gap in a ‘Bro-Culture’ Industry başlıklı haberini 22 Aralık 2022 tarihinde yayınladı.


Haber dikkatleri kadınlara çevirerek eşitlikçi, ön yargıları kırmayı ve hoş görü ortamına teknoloji devrimi ile mümkün olabileceğine işaret ediyor.Dünya tarihi birçok devrim ile büyük sıçramalar yaşamıştır. Tüm devrimlerde kadınların konumları erkeklerden geri planda olacak şekilde erkekler tarafından tasarlandı. Özellikle teknoloji, bilim, finans konuları erkek egemenliğindedir. Erkeklerin neredeyse tüm sektörleri domine eden patriarkal sistemin karşısına geçip blockchain devriminde buna izin vermemek için açılan bir mücadeleden bahsediyoruz. Beyaz erkek baskısından kurtulmak için farklılıkların ön plana çıkmasını sağlayacak yenilikçi ve uluslararası boyutta çalışmaların teşvik edilmesi için dayanışma gücünün artırılması gerekmektedir.



Bu anlayıştan hareketle E-Book’un çıkış amacını da daha iyi anlıyoruz...

Blockchain devriminde erkek egemen sektörün kadın yatırımcıları, geliştiricileri, girişimcileri artık cinsiyet eşitliği farkını kapatmak için çok fazla çalışma ve çeşitliliği ön plana koyacak çalışmalara yönelmemiz gerekiyor. BeInCrypto’nun kurucusu ve CEO’su Alena Afanaseva, web3 teknolojisinin

%24 ‘ünün kadınların oluşturduğunu farkettiğinde sektördeki bu dengesizliği kapatmak için neler yapılabileceğine ilişkin araştırmaların önemi için böyle bir çalışmayı başlatmıştır.


Dünyanın farklı bölgelerinde dinamik kadın ekibi ile bir yola çıktılar ve E-book ortaya çıktı. Türkiye’den CryptoFemale Topluluğu kurucularından Hilal BAKTAŞ. İngiltere’den Women Blockchain Talks 'tan Lavinia OSBOURNE, Argentin’den Crypto Mujeres ‘den Rossmarie DAVILA, Singapur’dan Shechain.co 'den Yuree HONG ile görüşüldü ve farklı ülkelerde tek bir konu konuşuldu


“Women in Crypto”


WOMEN FROM THE INDUSTRY



2023 yılına kadar 50.000 kadını blockchain sektörüne dahil etmeyi hedeflediğini söyledi. İngiltere’nin kadınların dijital varlıklara yönelik erkeklere oranla daha fazla yatırım yaptıklarını BanklessTimes.com araştırmasında olduğunu belirtti.




Argentin’den Crypto Mujeres ‘den Rossmarie DAVILA


Latin Amerika'da kadın yatırımcı ve geliştiricilerin %20 ‘den fazla olmadığını söyledi. Özellikle covid-19 ile kadınların sektöre katılımlarının arttığına dikkat çekti.






Singapur’dan Shechain.co 'den Yuree HONG


Crypto alanında en etkin ülkelerden biri olan Singapur’da özellikle kadınların Startup’lar da önemli görevlerde yer aldığı ve cinsiyet eşitsizliğinin büyük oranda azaldığını belirtiyor.





CryptoFemale Topluluğu kurucularından Hilal BAKTAŞ


Türkiye’ye de %5 kadın çalışana sahip olduğunu için sektörde cinsiyet dengesizliği olduğunu belirti. Henüz kadınların erkeklerden fazla olduğu bir şirkete veya kuruma rastlamadık. Blockchain projelerinde kadınlar neredeyse hiç öncü olmuyor.





CryptoFemale Kurucu Ortağı Hilal BAKTAŞ Hakkında


2010 yılında Lisans eğitimini Kocaeli Üniversitesi Felsefe bölümünde “Albert Camus Yaşamın Anlamı” adlı bitirme tezi ile tamamlamıştır. 2021’de Yüksek Lisans eğitimini Yeditepe Üniversitesi Felsefe bölümünde


Türkiye’de Feminist Felsefe alanında çalışmalar yapan ve tez yazan az sayıda kişilerden biridir. 2008 yılından bu yana GlobalB şirketinin kurucu ortağıdır. Üniversite, Lise, Kamu Kurumu, Özel Şirketler, Sivil Toplum Kuruluşlarına; AB Projeleri-IPA-Erasmus Plus, Horizon Europe, Kalkınma Ajansı, Elçilik fonları, Ulusal ve Uluslararası fon kaynaklarına proje yazma, yönetme, eğitim verme ve danışmanlık hizmetleri vermektedir.

2017 yılında kurulan CryptoFemale topluluğunun kurucuyucu ortağıdır. Kadınların Blockchain sektöründe yer almaları için eğitimler, seminerler ve proje çalışmaları yapmaktadır. Blockchain Projelerinin “WhitePaper” yazma konusunda danışmanlık ve eğitimler vermektedir. Teknoloji alanında az sayıda kadın çalışanın olması bu konuda farklındalık yaratmak ve blockchain projelerinde kadın istihdam olanaklarını artırmak için çalışmalarına aktif olarak devam etmektedir.


83 görüntüleme0 yorum

Comments


bottom of page